Η Σουηδία μας έχει τρελάνει τελευταία – όχι μονο με τα έπιπλα από το ΙΚΕΑ που στο σχεδιασμό θυμίζει δεκαετία του ’60, αλλά καθημερινά μια καινούργια startup αναδύεται με προϊόντα φοβερού design που δεν μπορείς να μην τα θες!

Το ίδιο συμβαίνει και με τη Σουηδική Urbanista, η οποία αναδύεται σε σημαντική δύναμη στο χώρο των ακουστικών, κυρίως λόγω των στυλάτων σχεδίων και των χαμηλών τιμών της.

Tα ακουστικά Paris της Urbanista είναι true wireless earbuds και τρανό παραδειγμα κορυφαίου Σουηδικού σχεδιασμού - και πολύ καλά «ηχητικά».  

Σχεδιαστικά θυμίζουν τα AirPods της Apple, αλλα εμφανώς σε χαμηλότερη τιμή.

Tα ακουστικά εχουν την πιο μικρή και γλυκούτσικη θήκη που έχουμε δει ποτέ, η οποία φαίνεται να είναι ειδικά σχεδιασμένη να αντέχει χτυπήματα, αλλά δεν είναι κατασκευασμένη από σκληρό πλαστικό, όπως οι περισσότερες, αλλα από neoprene.

Paris with box

Τα ακουστικά κάθονται μαλακά μέσα στη θήκη, και για αποφεύγονται προβλήματα με λάθος τοποθέτηση μπαίνουν μέσε με μονο ένα τρόπο – και φορτίζονται κιόλας.

Αυτά είναι ευχάριστα νέα για όλους εμάς που μας αρέσουν τα ασύρματα ακουστικά, καθώς δεν μπερδεύουμε πλέον το αριστερό με το δεξί ακουστικό.

 Comfortable wear Paris Earbuds

Φόρτιση

Η θήκη παρέχει έως 15 ώρες φόρτιση, και μια φόρτιση των ακουστικών παρέχει έως 5 ώρες συνεχόμενης μουσικής, πριν χρειαστεί να τα ξανατοποθετήσετε στην θήκη τους για απαναφόρτιση. Αυτό, χοντρα-χοντρά σημαίνει ότι ο διαθέσιμος χρόνος που έχουμε για να ακουμε μουσική είναι σχεδόν μέχρι 20 ώρες – δηλ. όσο να πας από Πειραιά στη Κρήτη με καράβι!

Υπάρχει μια θύρα USB C στο πλάι της θήκης, αλλιώς αν δεν θέλετε καλώδια, μπορεί να φορτίσει ασύρματα χρησιμοποιώντας ένα οποιοδήποτε ασύρματο φορτιστή QΙ. Η Urbanista παρέχει ένα σχετικά κοντό καλώδιο USB μαζί με την απαραίτητη συλλογή από διαφορετικά μεγέθη σιλικόνης για τα αυτιά.

 Urbanista Paris Box Review

Σύνδεση

Η σύνδεση των ακουστικών Paris με οποιοδήποτε smartphone είναι πολύ εύκολη και χρειάζεται να γίνει μονο μια φορά με κάθε συσκευή.

Μόλις συνδεθεί, κάθε φορά που τα ακουστικά αφαιρούνται από τη θήκη τους, συνδέονται αυτόματα με το κινητό σας. Και λόγω της υποστήριξης AAC & apt-X audio codecs, τα ακουστικά Paris «παίζουν» καλά τόσο με iOS όσο και με συσκευές Android.

urbanista Paris

Λειτουργία

Κάθε ακουστικό φέρνει ένα διακριτικό λογότυπο της Urbanista στο εξωτερικό κέλυφος και ακριβώς αυτή είναι η περιοχή που χρειάζεται να πατήσετε για τις λειτουργίες αφής. Οι λειτουργίες αυτές καθορίζουν την ένταση, χειρίζονται τις κλήσεις σας, παύουν και παίζουν μουσική καθώς επίσης πάνε στο επόμενο τραγούδι και επαναλαμβάνουν το τραγούδι που επιθυμείτε.  Επίσης, αν είστε από τους πρωτοπόρους που έχετε Siri ή Google Assistant, μαντέψτε! - υπάρχει υποστήριξη και για αυτά.

Ομιλία και Ποιότητα Ήχου

Μέσα σε κάθε ακουστικό βρίσκεται ενσωματωμένο ένα μικρόφωνο για κλήσεις, ή να μιλάτε στη Siri ή στο Google Assistant. Τα μικρόφωνα είναι καλής ποιότητας και αυτό που μας ενθουσίασε είναι ότι οι κλήσεις πηγαίνουν και στα δύο ακουστικά, αντίθετα με άλλα που η κλήση γίνεται μόνο από το ένα.

Όσον αφορά τη ποιότητα ήχου, τα ακουστικά Paris της Urbanista είναι δυνατά! Έχουν ένα «ζεστό» μπάσο και οι υψηλές νότες παίζουν πολύ απαλά.

Μόλις τα ακουστικά τοποθετηθούν πίσω στη θήκη τους το Bluetooth διακόπτεται αυτόματα και η μπαταρία στη θήκη αρχίζει να φορτίζει τη μπαταρία των ακουστικών.

 

Σαν συνολική ετυμηγορία, τα ακουστικά Paris της Urbanista είναι πολύ γλυκούτσικα, έχουν τέλεια ακουστική και έχουν πολλές ώρες μπαταρίας για την μουσική που μας αρέσει.  

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

  • Bluetooth 5.0
  • 20 ώρες φόρτιση
  • Υποστήριξη φωνητική βοήθειας (Voice assistant support)
  • Λειτουργίες Αφής
  • Codecs: AAC, apt-X and SBC
  • Driver unit: 10mm
  • Συνολική ώρα φόρτισης: 1.5ω
  • Συνολική διάρκεια: 20ω
  • Standby: 110ω
  • Εμβέλεια: >10m
  • Συχνότητα: 20Hz - 20KHz 
  • Χρώματα: Λευκό, Μαύρο, Χρυσό Ροζ, Πράσινο της Ελιάς