Health & Fitness

Η τακτική φυσική δραστηριότητα και άσκηση αποτελεί το κλειδί για μία ισοροπημμένη υγεία. Τα αποτελέσματα της τακτικής άσκησης αποτελούν:

  1. Την ενδυνάμωση του σώματος
  2. Την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
  3. Τη βέλτιστη οξυγόνωση των ιστών
  4. Και τη βελτίωση του καρδιακού μηχανισμού

Η παχυσαρκία αντιμετωπίζεται διεξοδικά με το συνδυασμό υγιεινής διατροφής και άσκησης. Η δίαιτα σαν αποκλειστική λύση, επιφέρει μεν απώλεια βάρους αλλά ένα ποσοστό αυτού αποτελείται μόνο από νερό. Αντίθετα σε συνδυασμό με την άσκηση επιτυγχάνεται αύξηση της άπαχης μάζας σώματος, αφού αναπτύσσεται περισσότερο ο μυϊκός ιστός. Αυτή η αύξηση έχει σαν συνέπεια την επιπλέον κατανάλωση θερμίδων σε συνθήκες ηρεμίας.

Οι περισσότερες μελέτες έχουν αποδείξει, ότι ένα αγύμναστο άτομο, διατρέχει 8 φορές υψηλότερο κίνδυνο να υποστεί καρδιαγγειακό επεισόδιο (ανακοπή ή εγκεφαλικό) σε σχέση με ένα γυμνασμένο άτομο. Οι δημοφιλέστερες δραστηριότητες που αποφέρουν σημαντικά αποτελέσματα στη μείωση του βάρους είναι το περπάτημα, το τρέξιμο, η κολύμβηση και ο χορός.Το περπάτημα αλλά και το τρέξιμο προτείνονται διότι το μόνο που απαιτείται για την πραγμάτωσή τους είναι ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια!

Health & Fitness